عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالصفحة 2أحدث الصوردخولالتسجيل

 

 بيكاتا بالشامبنيون تهوس من ماجى وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ماجى310
نائب المدير
نائب المدير
ماجى310


الاوسمة : بيكاتا بالشامبنيون تهوس من ماجى وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس 12198610

عدد المساهمات : 350
نقاط : 54380
السمعة : 1
تاريخ التسجيل : 07/04/2010
الموقع : مصرية100%
المزاج : متقلب

بيكاتا بالشامبنيون تهوس من ماجى وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس Empty
مُساهمةموضوع: بيكاتا بالشامبنيون تهوس من ماجى وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس   بيكاتا بالشامبنيون تهوس من ماجى وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس Emptyالأحد يوليو 17, 2011 5:35 am

المقادير ..
صدور دجاج مخلية - انا كان عندي 1.350 كيلو ( الكمية كبيرة على فكرة و تكفي تقريبا 8 اشخاص )
كريمة لباني - استعملت نصف ليتر
ماشروم - نصف كيلو
بصل - حوالي 5 بصلات متوسطة
زبدة - في حدود 250 جرام
نصف كوب حليب سائل
ثلث كوب عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة فلفل اسود

للزينة :
بشر ليمون + بقدونس مفري + بشر ثوم

الطريقة ..
نقطع صدور الدجاج .. مكعبات متوسطة .. صغيرة قليلاً .. او حسب الرغبة بس انا بافضلها صغيرة عشان تشرب من الكريمة ..
نحضر خلطة التتبيل باضافة الفلفل الاسود الى عصير الليمون ..
نخلط قطع الدجاج مع خلطة التتبيل بواسطة اليد .. نخلط كويس و نتأكد ان كل قطعة اتبلت كويس ..
نغطيها بنايلون التغليف .. و نسيبها في التلاجة .. نغطيها
كويس.. انا باسيبها 3 ساعات او اربع ساعات .. و ساعات باسيبها طول الليل ..
كل ماكان الوقت اطول كل ما كان احسن .
في هذه الاثناء .. نكون قطعنا البصل جوانح .. و الماشروم لو معلب لازم يتغسل بمية
عشان نشيل مواد الحفظ ..
بعدين .. وقت الطبخ بقى .. نحط الزبدة في اناء الطهي .. و نسيبها تسيح و تسخن ..
نضيف قطع الدجاج المتبلة ..
لما تستوي .. ننشلها من الزبدة و نحطها على جنب ..
في نفس الزبدة .. نضيف البصل ..
لما يدبل البصل نضيف الماشروم ..
نقلب شوية لحد ما الماشروم يستوي حبة .. و بعين نضيف الكريمة اللباني و الحليب ..
نسيبها على نار هادية .. لحد ماتغلي المكونات .. الزبدة و نقلبها في الخليط ..

بعدين .. نرجع نضيف قطع الدجاج اللي شيلناها من


و نسيبها على النار الهادية شوية . عشان الدجاج يتشرب من الكريمة ..

نكون جهزنا خلطة التزيين .. بقدونس + بشر ليمون + ثوم مبشور ..

و بعدين .. نطلع البيكاتا .. و نحطها في اطباق التقديم .. و نزينها .. و تتقدم مع رز بالخلطة و سلطة خضراء ..
وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس عالبؤ على طوووووووووووووووول
بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.lovemagy.mam9.coM
 
بيكاتا بالشامبنيون تهوس من ماجى وبسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملابس محجبات2011 للمصممة نعيمة كامل لعيون ماجى وبس ومع ماجى بس
» التندورى من ماجى
» شيش برك (طبق تركى اصلى مع ماجى حصرررررررررررررررررى)
» لعيون ماجى وبس لفات طرح 2011
» اوعا وشك مع ماجى حصرى البصارة المصرى يممممممممممممم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ ماجى-
انتقل الى: